به گزارش مشرق، پس از انقلاب اسلامی تلاشهای فراوانی در عرصههای اقتصادی صورت گرفت که نمونههای آن در آمارها مشهود است و تفاوت آن را با دوران قبل از انقلاب نشان میدهد.
براساس آمارهای معاونت اقتصادی وزارت اقتصاد حجم تولید اقتصاد (تولید ناخالص داخلی به قیمت ثابت) در سال ۹۵ نسبت به سال ۵۷ یعنی همزمان با انقلاب بیش از ۲ برابر شده و تولید ناخالص داخلی بدون نفت به قیمت ثابت نیز نزدیک به ۳ برابر افزایش دارد.
در سرفصل حجم انباشت سرمایه اقتصاد به معنای موجودی سرمایه خالص به قیمت ثابت بیش از ۳ برابر افزایش یافته و شکاف پس انداز - سرمایه گذاری از ۳۷.۷ درصد در سال ۵۷ به ۱۷ درصد در سال ۹۵ رسیده که به منزله هدایت منابع به سمت مولد سازی پس اندازهای اقشار جامعه تلقی میشود.
براین اساس نسبت ۱۰ درصد ثروتمند به ۱۰ درصد فقیر جامعه از ۱۹.۶۰ درصد در سال ۵۷ به ۱۴.۴۰ درصد در سال ۹۵ کاهش یافته که به معنای حرکت به سمت کاهش فاصله طبقاتی پس از انقلاب است.
سهم بخشهای اقتصادی از تولید ناخالص داخلی نشانگر افزایش سهم خدمات در تولید ناخالص داخلی و در بخش صنعت اتکا به نیروی کار و سرمایه داخلی و کشاورزی تقویت تولید محصولات استراتژیک قلمداد میشود.
در بخش مالی همانطور که در جدول مشاهده میشود کل درآمدهای دولت در سال ۵۷ بالغ بر ۲۶۱۲ میلیارد ریال بوده که در سال ۹۵ به ۲ میلیون ۱۹۸ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال رسیده است.
نسبت درآمدهای نفتی به کل درآمدهای دولت حکایت از حرکت به سمت قطع وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی را هدف قرار داد و اتکا به درآمدهای پایدار و مستمر مالیاتی در دستور کار است.
هزینه فعالیتهای عمرانی یا همان سازندگی و ایجاد زیرساختها نیز از ۶۹۵ میلیارد ریال سال ۵۷ به ۴۲۱ هزار میلیارد ریال در سال ۹۵ افزایش یافته است.
در بخش خارجی نیز صادرات غیر نفتی با احتساب میعانات گازی، واردات و تراز بازرگانی اوضاع در جهت تقویت تولید ملی برای صادرات و کاهش وابستگی به خارج مشهود است.
آمارها در بخش بیمه نشان میدهد شاخص حق بیمه تولیدی، خسارت پرداختی و ضریب نفوذ بیمه عملکرد تفاوت فاحشی و رشد چشمگیری دارد. گشترش چتر حمایتی در جامعه به میزان ۴ برابر یکی از این شاخصها است.